2010. augusztus 16., hétfő

Tryall gumiköpeny


Több mint 5 évig használtam a régi Tryall külsőket, amit szerintem senkinek sem kell bemutatnom. Triálosok százai koptatták ezeket a gumikat 2004 óta. 2007 végén viszont jött a könnyítési hullám, és a legegyszerűbb dolog a könnyebb gumikra váltás lett. A Tryall kicsit megkésve, de annál jobb minőségben dobta piacra az új "LITE" könnyített szériát.

A hátsó gumi mintája maradt a jól bevált régi, míg az első ráncfelvarráson esett át, cross countryhoz hasonló arculatot kapott. (személy szerint jobban örültem volna, ha marad a régi minta) De a legfontosabb: a hátsó gumi súlya 1350 grammról 970 grammra csökkent, az elsőé pedig 720 grammról 520 grammra! Ez tekintélyes súlyveszteség, mivel tudjuk, hogy a bringánkon akár már 10 gramm könnyítést is érzékelhetünk edzés közben, nem hogy több 100 grammot! Nem beszélve arról, hogy a kerekünkön többszörösen érezzük a súlyt amikor forgásban van ( pl: elsőkerék: hajtásból ugrás, hátsó kerék: csúsztatás, pedálból ugrás ).



Egyéb tulajdonságok: magabiztos oldaltartás mindkét gumiban (számomra jelenleg az egyik legfőbb szempont, pláne, hogy sokat bringázok ferde elemeken, vagy lásd éppen az EB-s sérülésem miatt is), a hátsó gumival nagyon nehéz defektelni = tökéletes felütésvédelem, valamint megfelelő a tapadás, a jól bevált alapanyag miatt. Az első külső mintáját kicsit alacsonynak tartom, de ha megtanulsz vele bringázni, a súlya valószínűleg kárpótolni fog majd.

Mindent összevetve, igazi verseny külsőkről van szó, és valljuk meg, az Európa Bajnokságon a versenyzők 99%-a ilyen gumikat használt - ami nem véletlen.

A Tryall gumiköpenyeket megtalálod a biketrial.hu-n!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése